Selecteer een pagina

Over

Minds in Nature

 

Over het logo

Het logo van Minds in Nature is een kerkuil in duikvlucht. Hij staat op het punt een prooi te vangen. De uil is van oudsher een symbool voor ‘the mind’ voor het denken, wijsheid en inzicht. Uilen hebben een scherp zichtsvermogen en kunnen diepte zien. De uil ziet wat een ander niet ziet. Deze uil gaat recht op zijn doel af. En dat is ook wat wij willen bereiken. We willen dat mensen hun doelen weer voor ogen hebben, kunnen zien waar ze heen willen en daar vervolgens recht op af gaan. De verbinding met de natuur versterkt de verbinding met jezelf en daarmee ook met jouw plannen en ambities. Bovendien komen kerkuilen en uilen in het algemeen voor in Nederland en horen wij ze geregeld tijdens onze cursussen. De roep van de uil is daarmee ook een vertrouwd geluid.

Iris Kleinlugtenbelt

Iris Kleinlugtenbelt

Trainer / Coach

Rob Kleinlugtenbelt

Rob Kleinlugtenbelt

Trainer Bushcraft

Over mij

Als dochter van 2 biologen ben ik opgegroeid met een liefde voor de natuur. We woonden in de polder maar het bos was toch mijn favoriete plek. Als kind al was ik ook gefascineerd door allerlei verschillende culturen overal ter wereld. Ik las over het oude Egypte, de Vikingen en stammen in Afrika.

Na de middelbare school waren er diverse studiemogelijkheden. Het werd het hoger laboratorium onderwijs. Biologie met onderzoek en mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de wetenschap. In de praktijk bleek het laboratorium toch wat te klinisch en wilde ik ook een meer menselijke aanpak. In de studie kunstzinnige therapie kwam en mijn creatieve kant en de interesse in psychologie goed naar voren. Met beide papiertjes op zak ben ik het werkende leven ingerold en heb ik tien jaar in de semi overheid gewerkt in diverse functies. Tegelijkertijd ben ik weer aan de slag gegaan met natuurvaardigheden en heb ik diverse bushcraft cursussen gevolgd.

Na een zeer leerzaam project bij st. Verbeter de wereld ben ik gegrepen door het trainers & coachingvak en ben ik een trainersopleiding gaan volgen en heb ik diverse coaching methodieken geleerd en ervaren waaronder: Deep Democracy, Voice Dialogue, Systemisch werken en Appreciative Inquery.  Bij Living by Nature vond ik de verdieping in steentijdtechnieken en leerde ik leer looien, werken met vuursteen en het maken van allerlei praktische toepassingen en voorwerpen.

In Minds in Nature komt alles samen wat ik in mijn leven aan kennis en kunde verzameld heb. Ieder mens is in de basis verbonden met de natuur. Door onze moderne maatschappij hebben we barrières opgeworpen tussen onszelf en buiten. Reclames spelen handig in op de dingen die je denkt graag te willen hebben. Stress is de nummer 1 oorzaak van verzuim en medicatiegebruik. Je mailbox ontploft en er moeten steeds weer allerlei formulieren ingevuld te worden. Alleen wat wil jij? Waar gaat jouw leven over? Wat geeft jou echt voldoening? Door letterlijk uit de moderne wereld te stappen en naar buiten te gaan komen we sneller bij de antwoorden die voor jou van belang zijn. In onze workshops en cursussen beleef je een oerkant van het mens zijn. Wie buiten kan ‘aarden’ en zich kan verbinden met de seizoenen en alles wat er gebeurt heeft namelijk altijd een thuis. Dit maakt je stabieler, gelukkiger en doelgerichter, ook in de moderne maatschappij. De natuur is geen plek waar we op visite zijn, de natuur ìs ons thuis.

Met mijn gezin, man en 2 meiden wonen wij prachtig aan de rand van de veluwe. Bij sommige activiteiten is Rob mijn mede trainer.

 

Training & Opleiding

2019  > Foodwalks, 4 seizoenen 
           > Cursus Klimaatcoaching,st. Klimaatgesprekken
           > EHBO uitgebreid, rode kruis
2018  > Klimaatgesprekken, workshopreeks
           > Jaarcursus, Diersporen Weylin Tracking
           > Theory U, MIT institute
           > Trainer voor st. Verbeter de Wereld
2017  > Masterclass: Jane Goodall; Conservation
2016  > Jaaropleiding Living by Nature
2015  > Deep democracy 1, Jitske Kramer
           > coachingvaardigheden, Imre Vegh
           > Voice Dialogue , Collewijn & Mulder
2014  > opleiding innovatief trainen, Academie voor innovatief trainen
2013  >  traineeprogramma st. verbeter de wereld
2008  > Vuur & Bivak, Extra Bushcraft
2006  > HBO medisch Laboratoriumonderzoek, Hogeschool Leiden
2005  > HBO Kunstzinnige therapie, Hogeschool Leiden

 

BushcraftJournal

Voor het internationale tijdschrift: The Bushcraft Journal schrijf ik over diverse onderwerpen zoals vuur, mythologie en momenteel een serie artikelen over hoe mensen in Tribes samen functioneren en welke rollen ze vertolken.

Aanbevelingen

“Iris is een enthousiaste en gedreven persoon. Ze heeft veel kennis over bushcrafting en draagt die op een rustige manier over. Ze is creatieve, snelle denker en heeft vele ideeen. Wat mij aansprak is de mooie combinatie van natuur en training/coaching bij Minds in Nature. Je wordt door Iris en de natuur gestimuleerd op een andere manier te denken en vooral te ervaren waardoor je creatiever met je eigen proces aan de gang kan gaan.
Ik raad Iris absoluut aan als je eens op een natuurlijke en avontuurlijke manier verdere stappen wilt maken met je bedrijf, loopbaan of je eigen persoon.”

Marieke van Essen

Coach

“Ik heb Iris leren kennen als een enorm vindingrijke, oprechte en uiteraard Vurige coach! Ik had nog geen eerdere ervaring met een natuurcoach maar door met Iris samen te werken heb ik geleerd wat coaching is, wat dit voor mijzelf kan betekenen en tevens hoe ik mijn eigen kwaliteiten kan inzetten om anderen te coachen. Haar passie voor Vuur werkt aanstekelijk en is enorm inspirerend. Ze leerde me om vanuit het niks zelf vuurtje te bouwen en hielp me via deze wijze te verbinden met het Vuur en de kracht in mij! Ontzettend bedankt Iris! Liefs, Talin”

Talin van Wijck

trainee

Een grote klas met veel “stuiterballetjes” De sporen waren meteen al te vinden. De kinderen vonden het fantastisch! 

Docent

Basisschool