Leergang: Nature - We & U

Personal changes & Personal choices

 

3 weekenden vrijdag t/m zondag

Schrijf je nu in voor de najaarseditie 2021 

 

R

Rewild

Een leergang van 3 weekenden van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag. Waarbij we natuurvaardigheden combineren met het model van Theory U

Dit traject gaat over eerlijkheid, leiderschap, luisteren en hoe jij jouw rollen zou willen invullen of hoe jij je als persoon wilt ontwikkelen. Je mag je eigen pad ontdekken en ontwikkelen. De opleiding bestaat uit verschillende oefeningen. Het is aan jou om ze in te vlechten in je eigen praktijk of werksituatie. Ik nodig je uit de oefeningen die we doen toe te passen en zelf verder te ontwikkelen naar versies die voor jou het beste werken.
Kortom geen kant en klare:  zo -zit -het oefeningen maar de inspiratie om zelf verder te gaan.

De opzet

Ieder weekend komen er bushcraft en outdoorelementen aan bod. Zo leer je handig een tarpje op te spannen met verschillende onmisbare knopen. Je gaat vuur maken, koken in een billy can en leert de praktische vaardigheden met het werken met een mes.  
Daarnaast gaan we met elkaar het gesprek aan en krijg je oefeningen voor jezelf om je meer te verbinden met waar je voor staat en waar je voor gaat. Theory U biedt hiervoor concrete en mooie handvatten. 

Het uitgangspunt voor jouw leertraject zijn je eigen persoonlijke doelstellingen. Het is mogelijk om mee te doen, puur als verdieping voor jezelf. 

 

 

l

Praktische info

Komende periode op verzoek voor kleine groepen tot max 8 personen.

Data voor open inschrijving 2022: volgt
Bij interesse neem gerust contact op.

Hou rekening met nog een aantal items om aan te schaffen. Je ontvangt tips en opties ten aanzien van de benodigdheden.

* outdoormes (geen zakmes)
* houtbrander of alcoholbrander
* billy can

Wat is theory U?

 

Wat is dat eigenlijk, Theory U? En waarom ben ik er zo enthousiast over?
Misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook niet.

Theory U is een methode voor bewustzijnsgerichte (systeem)verandering. Dit kan op individueel niveau of in groepen. Theory U is niet alleen een model of uitleg, het is tegelijk een geheel van diverse ‘tools’ middelen die je kunt inzetten om die verandering op gang te brengen.

De theorie is ontwikkeld door Otto Scharmer. Hij heeft er een boek over geschreven en er zijn diverse cursussen beschikbaar via het presencing institute.

Theory U stelt je kunt leren van het verleden, dat is de meest gebruikte methode, óf je kunt leren vanuit de toekomst. Huh vanuit de toekomst? Hij noemt dit: “the emerging future”. En in feite is dat niet heel gek. Je zou het misschien kunnen vergelijken met heel concreet dromen en visualiseren.

Die toekomst, alle mogelijkheden die er liggen ga je onderzoeken door zowel je mind, je heart en je will open te stellen voor nieuwe input.
En ook dat zien we op meer plekken terug. Denk aan mindfullness, boedhisme of positieve psychologie. Kijken met nieuwe ogen, het opnieuw richten van de aandacht, met empathie en het loslaten en laten ontstaan van nieuwe inspiratie.

Theory U stelt dat mensen met elkaar dingen voor elkaar krijgen die niemand wil. Denk aan vervuiling, ongelijkheid etc. De oorzaak is dat we op drie fronten een gapend gat hebben.
1) tussen onszelf en de natuur (ecologie)
2) tussen onszelf en de ander (sociaal)
3) tussen onszelf en ons Zelf (spiritueel)

En ik ben enthousiast over deze methode omdat het alle aspecten erkent die over het algemeen oorzaken zijn van stress, gevoel van onvrede en tegelijk de positieve houding weet aan te dragen om te zien waar jouw betere toekomst ligt.
Deze methode ziet de mens als zingevend sociaal wezen dat verbonden is met de aarde. Het bevat de mildheid om liefdevol te kijken naar je eigen proces. Niemand is altijd volledig ‘Zen’ met theory U kun je wel heel snel weer terug je route oppakken. 🙂

 

It’s a dangerous business

going out your front door.

J.R.R. Tolkien

 

Meer informatie?
bel, app of mail direct:

06-40939142
iris (at) mindsinnature.nl 
Of vul onderstaand formulier in
Check svp je spambox!
Geen reactie gekregen, doe svp een belletje of appje!
Lees hieronder de ervaring van deelnemers

 

Informatie / Aanmelden Opleiding

2 + 9 =

Wat was het fantastisch, de 4 weekenden Wilderniscoaching& training bij Minds in Nature! Elk weekend had een nieuw thema en zat vol met nieuwe inspirerende onderwerpen. Onder andere het buitenzijn, het “basiskamp” van de legerparachute waar de zon zo mooi door kan schijnen, het zitten rond- en het op verschillende manieren creëren van vuur, met de groep mooie gesprekken aan gaan (ook doormiddel van verschillende gespreksmodellen), het leren kennen en omgaan, van en met, verschillende materialen en planten, de overnachtingen en de woodsday-mail die wekelijks weer even de “wildernis prikkeling” gaf… 
Kortom een perfecte combinatie en plek van informatie, inspiratie en het doen! Iris deelt vol passie haar kennis en kunde, geeft tijd en ruimte, improviseert waar nodig en inspireert! Ik raad het ieder aan; vind terug wat je verloren bent en ga aan wat je verwondert! Rewild your soul.

Janine

Wild!

Toen ik mij aanmeldde voor de opleiding Wildernis coaching & training wist ik niet zo goed wat ik daarmee wilde bereiken. Maar het voelde goed om me op te geven, en ik dacht er wellicht inspiratie op te kunnen doen in een voor mij lastige periode. Dat is meer dan gelukt! De weekenden in de natuur onder de bezielende leiding van Iris werden prachtige dagen om naar uit te kijken. Dagen waarin we als groep elkaar open en vrij leerden kennen, gedachten, emoties en ervaringen deelden. We leerden diverse bushcraftvaardigheden  waaronder zelf vuur maken en met een mes werken,  afgewisseld met inkijkjes in de psychologie en het gedachtengoed van het ontstaan en wording van de mens. Het is uiteindelijk een meer dan boeiende en inspirerende opleiding gebleken, die mij richting heeft gegeven en die ik zal koesteren. Dank je wel, Iris!

Paula

Dank je nogmaals voor deze mooie, inspirerende, verrijkende opleiding.
Zoals ik al zei, vind ik het echt knap hoe je bushcraft technieken combineert met een echt tribe-gevoel!
Niet alleen techniekjes leren, maar ook veel ruimte om met elkaar en de natuur bezig te zijn, op een oprechte, diepe manier, om zo een hechte groep te vormen.
Deelnemer