Rewild Expertisedagen

 

 

Verdiep je kennis & vaardigheden

Vul je rugzak met één of meer expertises!

 

Wil jij je jezelf verder ontdekken?
Of wil je als coach, begeleider of trainer meer doen met unieke technieken?

Kom dan jouw rugzak vullen op de Rewild Expertisedagen!
ps. veel werkgevers bieden een opleidingsbudget

Er zijn 3 dagen volledig gericht op de verdieping van jouw sociale vaardigheden (3 woensdagen in Hoornsterzwaag)
en nog eens drie met een flinke dosis aan praktische outdoorvaardigheden. (3 vrijdagen in Hoornsterzwaag).
Wil je nóg meer verdieping inclusief overnachtingen kijk dan ook eens bij de opleiding wilderniscoaching & training

3 X Sociale Expertise

12 februari: Tribes

Over ik en de ander, relaties verhoudingen, ranking en power. Ontdek de systemische kracht van de tribes.

4 maart: Theory U

Open mind, open heart en open will. Over het neerzetten en creëren van jouw intenties voor de toekomst. Een weg van zelfverkenning

25 maart: Weg van de held

Betekenis is wat we zelf toevoegen. Hoe de weg van de held(in) een spiegel kan zijn voor persoonlijke uitdagingen en levensvragen.

3 X Praktische Expertise

10 April: Burn-it

Authentiek vuur maken maken en allerlei manieren om te koken op houtvuur.

8 mei: Tarp-it

Een onderkomen is het meest belangrijke van alle outdoorvaardigheden. Met één stuk zeil en verschillende knopen kun jij jezelf droog en veilig houden.

12 juni: Explore-it

Wat als je geen smartphone hebt of geen bereik? Weet je dan nog waar je bent en waar je heen gaat? Met kaart en kompas hoef je niet te verdwalen!

Ga je mee?

 

 

 

Als je niet weet waar je heen gaat,

dan brengt elke weg je daar.

12 feb: Tribes

Systemisch werk, rollen en relaties.

Mensen organiseren zich in groepen, oftwel ‘Tribes’. Deze dag gaan we aan de slag met alle rollen die je kunt vinden in het tribemodel en alle onderlinge verhoudingen. We gaan hiermee onder andere systemisch te werk. Je zult ontdekken dat veel organisaties moderne varianten hebben van deze archetypische rolverdeling. Wie is de ‘Chief’ en wie zijn de jagers? Je leert de verschillende rollen kennen in hun kwaliteiten en in de uitdagingen. Je zult herkennen wat jouw rol is in verschillende tribes. Ten opzichte van andere modellen heeft het tribemodel een dynamisch karakter. In verschillende tribes kan eenzelfde persoon andere rollen vervullen. Dit model biedt boeiende handvatten voor wie individuen of groepen begeleidt. Boeiend voor iedereen die een andere vorm van systemisch werk wil ontdekken.

4 mrt: Theory U

Een weg van wensen verbinden en realisatie

De theory U biedt een verrijking van zowel persoonlijke verdiepingsmethoden als manieren om anderen en groepen mensen te laten groeien. In de eerste stappen wordt je uitgenodigd om je eigen gedachten en gevoelens te onderzoeken om vervolgens jouw intenties voor de toekomst uit te stippelen en vorm te geven.  In deze dag besteden we aandacht aan zeven elementen uit deze werkwijze.

 • Bewaken van de ruimte; holding space
 • Observeren; waarnemen open mind
 • Ervaren; verbinden open hart
 • Zijn; open wil
 • Kristalliseren; een doel voor ogen stellen
 • Prototypes; experimenteren en aanpassen
 • Realiseren; Jouw project / uitkomst gaan doen, neerzetten in de wereld

25 mrt: Weg van de held

Verhalen van betekenis

Mythen en godenverhalen maken de oneerlijkheid van het bestaan zichtbaar. In de wereld van de goden is er bedrog, verraad en geregeld een goede knokpartij. Kortom het zijn net mensen. Verhalen bieden ook een perspectief hoe je hiermee kunt omgaan. Wanneer je in de put zit, is er óók redding. Vaak is het een held die moet afdalen in het donker, een monster moet verslaan en de koning moet redden. Verhalen zijn krachtige middelen als het gaat om begeleiding of het vinden van je persoonlijke roeping. Doe jij wat je echt wil doen? In deze dag ga je de weg van de held ontdekken en ga je zien waar op jouw levenspad je ontmoetingen had met bijvoorbeeld een inspirator of waar je een beproeving bent aangegaan. We besteden aandacht aan de bouwstenen van een goed verhaal en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

  r

  10 april: Burn-it

  Verdiep je in de wereld van vuur

  Vuur spreekt tot de verbeelding. Alle mensen, alle volkeren over de gehele wereld kennen de kunst van het vuur maken maar ken jij het ook?
  De geschiedenis van het vuur maken gaat zeker 1 miljoen jaar terug en dat terwijl wij er ‘pas’ 300.000 jaar zijn.
  Vuur maken op een primitieve manier is iedere keer weer magisch en een moment van euforie. Het is zeker niet altijd eenvoudig. Vuur is ook frustratie, proberen, doorzetten en goed observeren. Daarmee is vuur ook een hele mooie reflectie als vaardigheid voor training en coaching. Hoe kun je het vuur lezen en wat is er nodig om je vuur aan te houden?
  Je leert binnen 1 dag verschillende aspecten van het vuur kennen, waaronder tondelsoorten, de vuurslag, vuur door frictie en we gaan met elkaar ook koken op het houtvuur en in de kolen.

  :

  8 mei: Tarp-it

  Eén zeil, eindeloos varieren

  Stel je gaat op pad met een klant of een groepje mensen. Het gaat waaien en hard regenen. Iedereen wordt koud en nat en om warm te blijven móet je in beweging blijven. Een onderkomen is het állerbelangrijkste in heel veel overlevingssituaties. En ook al is Nederland dicht bevolkt en ben je nooit ver van de bewoonde wereld. Ook hier kun je overvallen worden door het weer. Gevaren van onderkoeling door wind en regen worden kleiner als je jezelf en anderen kunt afschermen. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch dat je met 1 zeil op tientallen manieren buiten kunt slapen en kamperen. Je leert de mogelijkheden van een tarp kennen inclusief een aantal zeer handige knopen. Daarnaast besteden we aandacht aan een aantal overlevings en bushcraft tips. 

  12 juni: Explore-it

  Ontdek de wereld met kaart en kompas

  Waarom zou je een kaart en kompas leren gebruiken als google maps toch ook werkt? Ten eerste omdat het gewoon tof is! Maar dat geldt wel voor meer zaken. Wanneer je met een kaart en kompas overweg kunt en het steeds vaker gaat gebruiken zul je merken dat je een veel scherper oog krijgt voor de omgeving en de richting die je op gaat. De zon die van oost naar west draait, het moment van de dag (of nacht). Er zijn ontzettend veel punten om op te letten en rekening mee te houden. Je leert gebruik te maken van een kompas, te werken met een kaarthoekmeter en een route uit te zetten op basis van coordinaten.  Je gaat graden schieten en afstanden inschatten met behulp van een stappenteller (geen moderne) en die gaan we ook zelf maken! 

   Praktische info

      
   € 125 ex. btw per dag
   € 335 ex. btw voor een serie van 3 dagen
   (jouw korting € 40 )
   € 650 ex. btw voor alle dagen! 
   (Jouw korting € 100 )

   Locatie: Hoorsterzwaag 10.00 – 19.00
   Minimaal 6 deelnemers
   Inclusief maaltijden

   Iris

   Iris

   Trainer / Coach

   José vandeHoef

   José vandeHoef

   co-trainer

   Aanmelden Expertisedagen

   Expertise

   1 + 12 =