Open Trainingen

Ga mee op micro-avontuur

Nieuwe vaardigheden met een natuurlijke reset.

\

Mens en Vuur

Er is geen volk in de geschiedenis van de mens die zonder vuur zat! Tot ongeveer de dag van gister. De westerse mens vanaf de 20e eeuw is de eerste die zonder lucifer of aansteker niet meer in staat is vuur te maken. Werken met vuur is dan ook werken met onze menselijke oorsprong. Vuur staat aan de basis van zowel de menselijke ontwikkeling als de technologische vooruitgang. Het is het enige element dat we zelf kunnen maken. In vrijwel alle religies speelt vuur een rol. Vuur wekt zowel vreugde als ontzag op. Het is net zo goed leven als dood. Het is krachtig en soms ook kwetsbaar.

In deze training maak je kennis met de praktische kanten van het maken van vuur met primitieve middelen. We besteden veel aandacht aan veiligheid, opbouw en aspecten van vuur. De ervaring van de praktische kant biedt je informatie om ook een persoonlijke laag te onderzoeken. Wat kom jij tegen in het werken met vuur? Omdat vuur zo concreet is, biedt dit een mooie ingang voor resultaat gericht plannen en in actie komen. Aan de hand van het vuur-model ga je zelf concreet aan de slag met een eigen doelstelling.

w

Werken met Story

Story is king! Verhaal creëert mogelijkheden. Wat de kracht van woorden al niet kan doen! Story is overigens altijd al ‘in’ geweest. Het is hét middel waar mens en organisaties mee werken. Neem alle religieuze bedrijven, die doen al een paar duizend jaar goede business. Ze zijn kei in verhaal en mythologie en hebben met misschien de meeste bedrijfspanden en klanten.

Wat is het toch in die verhalen die we zo graag horen, vertellen en zien in films? En wat is jouw verhaal en hoe wordt je zelf de auteur van jouw story?

Deze dag verkennen we de reis van de held, het patroon dat in bijna alle verhalen en films. Je gaat aan de slag met je eigen verhaal en daarnaast ook met vertellen, luisteren en jezelf presenteren.

+

Jouw Tribe-rollen

Ben jij een Chief? of misschien meer een jager? En als je kijkt naar de groepen waar je allemaal aan deelneemt, hoeveel tribes kun je dan wel niet opnoemen? Waar je vroeger in 1 tribe opgroeide en woonde, zit je nu gedurende je leven in talrijke tribes. Denk alleen al aan de verschillende scholen waar je op hebt gezeten of de verenigingen waar je lid van bent. En overal gelden eigen gedragcodes en unieke communicatiepatronen. Kom je nog netjes in pak op je werk, trek je thuis ‘je kloffie’ aan en gelden er in de sportzaal weer andere kledingvoorschriften. Het is nogal een geschakel tussen alle do’s en don’ts. Dat gaat eigenlijk heel goed dat schakelen maar we zijn er soms wel een beetje moe van.

In deze training ga je kijken naar de tribes waar je deel van uitmaakt en wat daar speelt. Wat maakt die tribe tot een groep, wat staat daar centraal? Je maakt kennis met alle verschillende rollen en de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Ook duik je in de verschillende rollen en ga je ervaren hoe je hetzelfde verhaal van verschillende kanten kunt bekijken.

Mens en Vuur

Zondag 31 maart 2019
Locatie Zutphen / Vorden

Werken met Story

Zaterdag 27 April 2019
Locatie Zutphen / Vorden

Jouw Tribe-rollen

zondag 28 april 2019
locatie Zutphen / Vorden

Vaste prijs

Alle trainingsdagen hebben een vaste prijs van €165,-  p.p. exclusief btw.
De tijden zijn van 10.00 tot 16.30
Koffie, thee en lunch is inclusief.
Minimaal 5 en maximaal 10 personen.

Informatie en Aanmelden

Ik wil graag

Mijn interesse betreft

1 + 13 =