Navigatie Dagcursus

 

Voor volwassenen & kinderen

Navigeren voor volwassenen & kinderen

 

De weg vinden is tegenwoordig niet zo moeilijk, je zet gewoon google maps even aan en of je nu op de fiets bent of lopend, je wordt via de snelste route naar je bestemming begeleid.

Stel je voor dat dat dus even niet werkt! Wat dan? Je weg kunnen vinden is voor natuurstammen een vanzelfsprekendheid. De aboriginals in Australie hadden zelfs een soort gezongen landschappen, de ‘songlines’. Zij kennen hun gebied zo goed, ze hebben geen kompas nodig. Maar als je gaat reizen of je trekt nieuwe gebieden in, dan kom je op onbekend terrein.
Vanaf de 12e eeuw wordt er in geschreven bronnen melding gemaakt van ‘kompassen’. De oudste en eenvoudigste kompassen zagen er niet zo uit zoals de moderne varianten. Er wordt dus al al zo’n duizend jaar effectief gebruik van gemaakt. En ook nu is het kunnen werken met kaart en kompas een belangrijke vaardigheid. 

In deze dag navigatie cursus leer je gebruik te maken van een kaart, kompas en kaartlezer en ga je onder andere graden schieten, lopen op coordinatiepunten om zo je weg te vinden met kaart en kompas.

Ga je mee?

 

 

 

Als je niet weet waar je heen gaat,

dan brengt elke weg je daar.

v

Programma

 

  • Kompasgebruik, soorten kompassen
  • Kaartlezen & kaarthoekmeter gebruiken
  • Maken en gebruiken van een stappenteller
  • Diverse oefeningen met het kompas in het veld
  • Kompas wandelroute
  • Sporen & andere dingen die we onderweg tegenkomen

Praktische info

Datum Zondag 22 Maart 2020
Tijden 10.00 – 16.00
€ 45 voor volwassene / € 25 per kind
Locatie: omgeving Kootwijk
Minimaal 6 deelnemers
Eten en drinken a.u.b. zelf verzorgen

Aanmelden Navigatie cursus

2 + 12 =