Oeps…

Dit was niet de bedoeling!

 

Niemand wil dit.

Niemand wil klimaatverandering of het uitsterven van diersoorten. En toch is dat precies waar we middenin zitten. De laatste tweehonderd jaar zijn we meer gaan uitstoten, meer gaan consumeren en zijn we als bevolkingsaantal van 1 miljard naar 7 miljard gegroeid. We hebben teveel CO2 in de lucht, gif in de grond en de oceanen zijn bijna leeg. Er is niet één oorzaak. De negatieve gevolgen zijn alle dingen opgeteld. Het goede nieuws is dat dit ook geldt voor alle positieve acties. Wanneer we alle postieve acties optellen ontstaat er een enorme impact. Dus jij kunt verschil maken!

Spelregels voor persoonlijke klimaatimpact:

Maak het leuk

Zelf actie nemen of als bedrijf impact willen maken klinkt vaak zwaar en moeilijk. Dan mag je helemaal niks meer en dan is ‘het’ niet meer leuk. Maar dat hoeft dus niet! Werken aan je eigen klimaatimpact kan en mag ook heel leuk zijn! 

e

Stap voor stap

Net zoals met alle dingen is de stap voor stap aanpak een goed idee. Je hebt niet in 1 dag je zwemdiploma gehaald als kind, bent misschien wel 12 tot 20 jaar jaar school geweest dus waarom zou je van jezelf vragen om in 1 keer alles om te gooien? Dat is bijna garantie op schuldgevoel en opgeven. Dus stap voor stap en maak een plan.

w

Doe het samen

Niks is zo zwaar als in je eentje zwoegen, echt! Dus doe het samen. Met twee is het al een stuk leuker om aan de slag te gaan en met een klein groepje nog meer. Samen heb je meer kennis, kun je elkaar inspireren en het leuk houden.

Greta Thunberg

 

“I don’t want your hope,
I want you to panic as if the house is on fire,
Because it is.”

Jane Goodall

 

“You cannot get through a single day without having an impact on the world around you. What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”

Samen aan de slag?

Wil je samen met mij aan de slag om jullie klimaatimpact te vergroten? neem dan gerust contact op.
Gebruik het formulier hiernaast of
mail direct naar iris @ mindsinnature.nl

Zelf aan de slag?

Zoek je tips om zelf in actie te komen kijk dan eens op:

www.hetkanwel.nl
www.klimaatgesprekken.nl
www.verbeterdewereld.org

Liever een boek? Lees dan bijvoorbeeld:
Verborgen Impact van Babette Porcelein
Eerste hulp bij klimaatverandering, van Annabella Meijer

Klimaatimpact

10 + 10 =

Zullen we beginnen?

Only if I understand, I care
Only if I care, I can act,
Only if I act, I can make a difference.